joi, 3 octombrie 2013

Ce strategie sa alegi?



Incepand sa tranzactioneze manual, traderul se confrunta cu intrebarea „Ce strategie sa aleg?”. Alegerea unei strategii e un lucru complicat. Un raspuns unic si simplu nu exista. Insa, ce inseamna totusi alegerea unei  strategii de tranzactionare convenabila pentru dvs?


 In primul rand trebuie sa stabilim cand vom tranzactiona, timpul. Caci nu fiecare are 24 ore pe zi libere: cineva invata, cineva lucreaza s.a. Desigur ca sunt si terminalele mobile pentru tablete, smartphonuri, care permit sa tranzactionezi aflindu-te departe de casa, insa nu la orice serviciu vei putea volosi gadgeturile cand doresti.
Asadar, dvs trebuie sa stabiliti timpul in care veti tranzactiona, in ce regim veti putea sa tranzactionati si sa alegeti Time Frames potrivit. Cei, care au posibilitatea sa verifice graficele doar o data pe zi, seara, vor conveni graficele zilnice. Iar daca in orarul dvs timpul pentru a verifica graficele e mai mult (va spun in secret, ca multi lucratori de oficiu folosesc acces de la distanta pentru a tranzactiona in timpul serviciului, cred ca e mai bine decat sa joci solitaire), atunci puteti folosi strategiile pentru tranzactionare pe H4, H1, M30 si mai mici. Exista si strategii universale, care se folosesc la orice Time Frames.
Sa presupunem ca am stabilit timpul de tranzactionare, atunci ce strategie totusi sa alegem, caci ele sunt foarte multe?
Inainte de toate, trebuie sa mentionam, ca doi traderi ce tranzactioneaza cu aceeasi strategie, pot avea rezultate absolut opuse. De ce oare? In primul rand este vorba despre factorul emotional: o persoana poate sa fie disciplinata, iar alta nu. Tranzactionarea in regim real se deosebeste foarte mult de istoricul strategiei . In al doilea rand, fiecare, involuntar poate sa introduca in strategie modificari, oricat  de mici: intra/iese prea devreme/tarziu, cineva se uita la Time Frames mai mari, cineva nu.  Multi introduc filtrele lor, tranzactioneaza intr-un anumit timp s.a. Lista poate continua, insa succesul in tranzactionare depinde de calitatile si experienta traderului. Iata de ce deseori se pot intalni pareri diferite privind una si aceeasi strategie.
La alegerea strategiei, asa ca si la alegerea unui automobil, sotiei/sotului, trebuie sa te bazezi pe preferintele personale. Studiind vreo strategie, intrebati-va daca va place. O sa va simtiti confortabil si sigur tranzactionand cu ajutorul ei? Caci daca nu veti avea incredere in ea, dupa prima tranzactie pierduta, de care nu veti scapa pe Forex, veti incepe sa aveti dubii, sa omiteti semnalele, care ar putea sa va duca la profit, sa denaturati regulile strategiei s.a. Dvs trebuie sa fiti siguri in strategie, ea trebuie sa va caracterizeze, sa fie potrivita cu temperamentul dvs: de a mentine o pozitie cateva zile, sau de a deschide/inchide multe ordine mai mici in acelasi timp?
Strategia trebuie sa corespunda si cu convingerile dvs – acelasi Martingale are o multime de adversari, insa si o multime de adepti. Cineva crede ca a tranzactiona pe graficele de 1 minut este imposibil, iar altii pina la moarte vor demonstra contrariul.
Este posibila si varianta cand dvs luati din sitem doar unele elemente ce v-au placut (un indicator sau o metoda de analiza), si astfel lasand tot ce e mai bun, cu timpul construiti metoda proprie. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu